Hundmänniska

Hundmänniska eller kattmänniska? Vilket djur du föredrar kan säga en hel del om dig som person. Här listar vi 10 saker som kännetecknar hundmänniskor! Vi reder också ut skillnaderna mellan hundmänniskor och kattmänniskor. Hur olika är vi egentligen?

10 saker som kännetecknar en hundmänniska

1. Du är så van vid att kläder och möbler är täckta med hundhår att du knappt märker det längre. När gäster kommer och hälsar på räcker du dem glatt en klädroller i dörren!

2. Hela släkten får specialbeställda julkort som pryds av din hund i tomteluva (med eller utan dig och familjen i bakgrunden).

3. När du går bort på kalas signerar du födelsedagskortet med inte bara ditt och resterande familjemedlemmars namn, hundens ska såklart också vara med!

4. Varje gång du sticker händerna i jack- eller byxfickorna kan du räkna med att hitta både hundgodis och plastpåsar.

5. Du har givetvis bilder på din hund som bakgrund och skärmsläckare i mobilen. Kanske har du också ett inramat foto på skrivbordet på kontoret och en uppförstorad bild på en canvastavla hemma i vardagsrummet?

6. Du är smått besatt av motiv med din hunds ras. Snart pryds både strumpor, ryggsäck och kuddar med en gladlynt tax, fralla eller pudel. Ett plus i kanten är att du är enkel att köpa present till!

7. Samtal med vänner, familj och kollegor slutar förr eller senare med att någon frågar hur det är med hunden. Alla vet att detta är ett säkert samtalsämne – och du får lägga band på dig själv för att inte dyka in i det tidigare. 

8. Du börjar referera till dig och din partner som mamma och pappa när du pratar med hunden. Era föräldrar blir i sin tur mor- och farföräldrar, även om de inte har några barnbarn (i mänsklig form då). 

9. Du har inga problem med att dela mat med din hund, vare sig det är en portion bolognese eller en glasstrut. 

10. Du kan nämna alla hundar i kvarteret vid namn. Men vad grannarna heter kan du inte komma ihåg just nu…

Hundmänniska eller kattmänniska?

Vad är egentligen skillnad mellan en hundmänniska och en kattmänniska? Hundar och katter är som de flesta känner till mycket olika till personligheten.

Medan hundar har en stark känsla för lojalitet mot flocken (i det här fallet människofamiljen), är katter mer nonchalanta och oberoende.

Sällskapssjuk som en hundmänniska…

Hundmänniskor tycker om att ha ett lojalt husdjur, vilket hunden verkligen är. Den följer oss vart vi än går, möter oss vid dörren efter en dag på jobbet och lägger sig gärna vid våra fötter när vi slår oss ner i TV-soffan. Många anser att hundmänniskor av den anledningen är mer öppna, sällskapssjuka och extroverta än kattmänniskor. 

… eller oberoende som en kattmänniska?

Kattmänniskors personlighet stämmer ofta mer överens med kattens självständiga, lite smått sarkastiska sätt. Katter är intelligenta djur, de tycker om att umgås med människorna i sin närhet men vill göra det på sina egna villkor. På samma sätt kan kattmänniskor vara mer obrydda och mindre beroende av att tillhöra en flock.