valpfoder

Behöver du hjälp att välja rätt valpfoder? I den här guiden hittar du vårt urval av det bästa valpfodret 2023. Här finns något för alla valpägare, vare sig du letar efter färskfoder, torrfoder eller spannmålsfritt valpfoder.

Inlägget är reklam för VetZoo och innehåller annonslänkar. Tack vare annonssamarbeten kan vi fortsätta skriva artiklar som är gratis för dig att läsa.

bästa torrfoder

Bozita Robur Mother & Puppy

Torrfoder för valpar gjort på kyckling, fisk, ägg, potatis och ris.

bästa färskfoder

MUSH Vaisto Puppy Gris-Kalkon-Kyckling

valpfoder

Spannmålsfritt färskfoder för valpar med smak av gris, kalkon och kyckling.

bästa ugnsbakade

Magnussons Junior

valpfoder

Ugnsbakat torrfoder för valpar gjort på nötkött, ägg, morötter och grahamsmjöl.

Hur väljer man rätt valpfoder?

En bra riktlinje när du väljer hundfoder till valp är att det ska vara fritt från tillsatser och baserat på naturliga ingredienser. Hunden är biologiskt anpassad att äta en kost baserad på animaliska produkter som kött, ägg och fisk. De flesta valpar mår bra av att äta ett naturligt valpfoder med hög kötthalt. Om din valp har problem med magen kan det vara en bra idé att testa spannmålsfritt valpfoder.

Valpfoder finns både som torrfoder och färskfoder. Samma valpfoder kan ofta ges till både små och stora raser. Kom bara ihåg att anpassa mängden valpfoder efter hundens vikt.

Det är bra att veta att färskfoder innehåller mer kalorier och näring än torrfoder. Om du ger din valp färskfoder behöver du inte ge lika stora portioner. Du kan med fördel ge färskfoder som valpfoder till stora raser.

En valp behöver äta både mer och oftare än en fullvuxen hund eftersom den fortfarande växer. Om du ger din valp hundmat för vuxna hundar istället för valpfoder riskerar den att inte få i sig tillräckligt med näring och kalorier. Det unika med valpfoder är att det innehåller mer näring och kalorier än hundmat för vuxna hundar.

Vilket valpfoder är bäst?

Här får du en sammanställning av det bästa valpfodret 2023. Vi har handplockat våra favoriter i kategorierna torrfoder, färskfoder och ugnsbakat torrfoder. Du kan känna dig trygg med att allt hundfoder för valp i den här guiden är tillverkat i Norden och fritt från onödiga tillsatser.

Det är viktigt att vara medveten om att alla valpar har olika preferenser. Vårt bästa tips är att testa dig fram tills du hittar ett valpfoder som passar din hund. Förhoppningsvis kommer du hitta ett smakrikt valpfoder som din valp älskar i den här guiden.

Vi har valt att inkludera valpfoder från olika prisklasser för att alla valpägare ska ha en chans att hitta något som passar. Om du letar efter bra hundmat till din valp har du hamnat helt rätt!

bästa torrfoder

bilbälte till hund

Valpfoder Bozita Robur Mother & Puppy

Bozitas torrfoder för valpar innehåller bland annat kyckling, fisk, ägg, potatis och ris. Det består av små bitar som är anpassade för valpen.

Du kan känna dig trygg med att Bozita använder sig av naturliga och svenska råvaror. Företaget har producerat hund- och kattmat från Vårgårda ända sedan 1903.

Ytterligare en fördel med Bozita är deras smakgaranti. Du får pengarna tillbaka om din valp inte tycker om fodret!

3 snabba om Bozita Robur Mother & Puppy:

  • Tillverkat av svenska råvaror
  • Pengarna tillbaka om valpen inte gillar fodret
  • Svenskt företag som gjort hundmat sedan 1903

bästa färskfoder

bilbälte till hund

Valpfoder MUSH Vaisto Puppy Gris-Kalkon-Kyckling

MUSH spannmålsfria färskfoder för valpar är gjort på kött, fisk, fågel, grönsaker och olja.

Vår testfavorit är MUSH Vaisto Puppy Gris-Kalkon-Kyckling. Det passar extra bra för kräsna valpar och kan ges från åtta veckors ålder. 

Spannmålsfritt valpfoder har visat sig vara extra bra för valpar med allergier och överkänsligheter. Om din valp har hudbesvär eller magproblem kan spannmålsfritt valpfoder hjälpa.

Tanken bakom MUSH färskfoder är att det ska efterlikna hundens biologiskt anpassade kost. Det är gjort på råa ingredienser för att bevara samtliga näringsämnen.

Ingredienserna i MUSH färskfoder kommer från svenska och norska råvaror.

3 snabba om MUSH Vaisto Puppy Gris-Kalkon-Kyckling:

  • Råa ingredienser gör fodret mer näringsrikt
  • Spannmålsfritt valpfoder
  • Gjort på råvaror från Sverige och Norge

bästa ugnsbakade

bilbälte till hund

Valpfoder Magnussons Junior

Magnussons ugnsbakade torrfoder för valpar innehåller bland annat nötkött, ägg, morötter och grahamsmjöl.

Det ugnsbakade torrfodret är ett unikt alternativ för hundägare som vill ha ett lättsmält torrfoder med hög näringstäthet.

Nackdelen med tillagning av hundmat på högre temperaturer är att smak och näringsämnen går förlorade.

Magnussons ugnsbakar sitt torrfoder för att bevara ingrediensernas naturliga smak och näringsämnen.

Genom att ugnsbaka råvarorna kan Magnussons producera smakrikt torrfoder utan att behöva tillsätta smakförstärkare.

Magnusson tillagar sin hundmat på den egna gården i Bro och ingredienserna kommer från svenska råvaror.

3 snabba om Magnussons Junior:

  • Ugnsbakade ingredienser bevarar mer näring
  • Gjort på svenska råvaror
  • Tillagas på Magnussons egen gård i BroRelaterade artiklar