valpfoder

Vad ska valpen äta egentligen? Här får du hjälp att hitta det bästa valpfodret för just din valp. Vi har sammanställt en lista med näringsrikt valpfoder som vi anser håller hög kvalitet. Samtliga produkter är baserade på naturliga råvaror, utan onödiga tillsatser och med en hög andel animaliskt innehåll. 

Inlägget är reklam för VetZoo och innehåller annonslänkar. Tack vare annonssamarbeten kan vi fortsätta skriva artiklar som är gratis för dig att läsa.

Hur väljer man rätt valpfoder?

Idag finns det en hel djungel med valpfoder på marknaden. Inte konstigt att det är svårt att veta vilket man ska välja. Det pågår dessutom en het debatt om vad hunden egentligen ska äta.

En bra riktlinje (för både valpar och vuxna hundar) är att kosten ska innehålla en stor andel animalisk föda. Precis som sin förfader vargen mår hunden bra av att äta foder baserat på kött, ägg, fågel och fisk. Det bästa valpfodret har en hög procent animaliskt innehåll och är fritt från onödiga tillsatser.

Vad är skillnaden mellan valpfoder och hundmat för vuxna hundar? Det unika med valpfoder är att det innehåller extra mycket näring och kalorier. Visste du att en växande valp behöver äta både mer och oftare än en fullvuxen hund?

I den här listan hittar du en stor variation av näringsrika valpfoder. Det finns både färskfoder och torrfoder, med eller utan spannmål. Vi hoppas att du hittar ett foder som just din valp älskar. 

Jämför valpfoder, se priser och klicka hem direkt

MUSH Vaisto Puppy

MUSH färskfoder för valpar består av kött, fisk, fågel, grönsaker och olja. Leverantören producerar sin hundmat i fabriker i Finland och Sverige. Valpfodret är spannmålsfritt och finns i två populära smaker. Gris-kalkon-kyckling och nöt-ren-lax. Fodret kan ges från åtta veckors ålder. 

Bozita Robur Mother & Puppy

valpfoder

Bozitas torrfoder för valpar innehåller bland annat kyckling, fisk, ägg, potatis och ris. Valpfodret består av små bitar som är anpassade för valpen. Bozita har producerat hund- och kattmat från Vårgårda ända sedan 1903. De är kända för sin smakgaranti. Du får pengarna tillbaka om din hund inte tycker om fodret! 

VOM og Hundemat Puppy

valpfoder

VOM og Hundemat levererar färskfoder för valpar med ingredienserna lax, nötvom, ägg, nötlever och kyckling. Valpfodret kan ges från tre veckors ålder. Det är spannmålsfritt och innehåller inga konserveringsämnen. Produceras i norska Trøgstad. 

Magnussons Junior

Magnussons torrfoder för valpar innehåller bland annat nötkött, ägg, morötter och grahamsmjöl. Det som gör Magnussons hundmat unik är att den är ugnsbakad. Genom att ugnsbaka fodret kan man bevara smaker och näringsämnen. Det gör också innehållet mer lättsmält för hunden. Relaterade artiklar