bästa torrfodret till hund

Våra kriterier för ett bra torrfoder till hund är att det ska bestå av naturliga ingredienser, vara fritt från onödiga tillsatser och tillverkat i Sverige. I den här guiden får du en sammanställning av bästa torrfodret till hund 2023. Du får också tips på vad du ska tänka på när du väljer torrfoder till hund. 

Inlägget är reklam för Vetzoo och innehåller annonslänkar. Tack vare annonssamarbeten kan vi fortsätta skriva artiklar som är gratis för dig att läsa.

bäst i test

Magnussons Vuxen

bästa torrfoder till hund

Smakrikt ugnsbakat torrfoder med hög näringstäthet. 

för känslig mage

Bozita Robur Adult Sensitive Single Protein Lamb & Rice

bästa torrfoder till hund

Torrfoder anpassat för hundar med känslig mage och allergier.

för aktiva hundar

Magnussons Aktiv

bästa torrfoder till hund

Ugnsbakat näringsrikt torrfoder för hundar med hög energiförbrukning.

Vilket är det bästa torrfodret till hund?

Det bästa hundfodret är baserat på hundens artegna föda och innehåller en stor andel animaliska produkter. Vi får inte glömma att hunden härstammar från vargen och i grunden är skapt att äta rå animalisk föda. Om du vill ge din hund torrfoder är det bäst att välja ett med hög kötthalt, fritt från onödiga tillsatser och gärna tillverkat i Sverige.

Idag finns hundmat i kategorierna torrfoder och färskfoder. Färskfoder är rått och köttbaserat. Torrfoder är processat och innehåller ofta någon form av spannmål. Vissa hundägare är starka förespråkare av färskfoder medan andra menar att torrfoder är minst lika bra.

Om du väljer att ge din hund hundmat i form av torrfoder eller färskfoder är såklart helt upp till dig. Alla hundar har olika behov och alla hundägare har olika förutsättningar. En fördel med torrfoder är att det är billigare än färskfoder. Torrfoder kan dessutom förvaras i rumstemperatur medan färskfoder behöver vara fryst.

På senare år har det blivit allt mer populärt med spannmålsfritt hundfoder som sägs lindra allergier och magproblem hos hunden. För att alla ska få en chans att hitta något som passar har vi valt att både inkludera torrfoder med och utan spannmål i den här guiden. 

5 tips för att hitta det bästa torrfodret till hund:

 • Säkerställ att torrfodret innehåller en hög procent animaliskt protein från till exempel nötkött, vilt, kyckling eller fisk
 • Läs noga på innehållsförteckningen och välj ett torrfoder med så lite tillsatser som möjligt
 • Ta reda på var ingredienserna i torrfodret kommer ifrån och var det tillverkas, svenskt torrfoder är att föredra
 • Hur aktiv din hund är kan påverka valet av torrfoder, en hund med hög energiförbrukning kan behöva ett mer kaloririkt torrfoder
 • Fundera över vilka behov din hund har, om du har en hund med känslig mage eller allergier kan du välja ett torrfoder som är anpassat för det

Bäst i test: bästa svenska torrfoder till hund 2023

Undrar du vilket hundfoder som är bäst i test? Här kommer matnyttiga tips för dig som vill ge din hund hundmat i form av torrfoder. I den här guiden får du en sammanställning av det bästa svenska torrfodret till hund 2023.

När det kommer till hundmat är kvalitet det viktigaste kriteriet. Det innebär torrfoder till hund utan soja, majs och onödiga tillsatser. Du kan känna dig trygg med att allt torrfoder i den här guiden är gjort på näringstäta ingredienser från Sverige. 

Det är viktigt att räkna ut hur mycket hunden ska äta utifrån faktorer som ålder, energinivå och vikt. Den här guiden innehåller torrfoder för vuxna hundar. Om du har en valp ska den ha valpfoder.

bäst i test

Magnussons Vuxen


Magnussons torrfoder för hund är gjort på svenska råvaror och ugnsbakas på den egna gården i Bro.

Det unika med Magnussons torrfoder är att det är ugnsbakat för att behålla ingrediensernas naturliga smak- och näringsämnen. Ett bra alternativ för hundägaren som vill ha ett näringstätt torrfoder som är mindre processat.

Genom att ugnsbaka torrfodret kan man behålla den naturliga smaken och behöver inte tillsätta konstgjorda smakämnen. Torrfodret innehåller bland annat nötkött, ägg, morötter och grahamsmjöl.

Magnussons är ett svenskt familjeföretag som sätter högt värde på bra råvaror och hållbarhet. 

3 snabba om Magnussons Vuxen:

 • Unikt ugnsbakat torrfoder med hög näringstäthet
 • Smakrikt utan onödiga tillsatser
 • Svenskt företag och svenska ingredienser

för känslig mage

Bozita Robur Adult Sensitive Single Protein Lamb & Rice

Bozitas torrfoder passar extra bra för hundar med känslig mage och allergier. Det innehåller lamm och ris som är snällt mot hundens mage.

Smakrikt torrfoder som passar även de kräsnaste jyckarna. En fördel med Bozita är att de har en smakgaranti som ger dig pengarna tillbaka om din hund inte gillar smaken av hundmaten. Värt att testa om du har en matvägrande hund som inte äter.

Vi gillar att Bozita är ett svenskt företag som har producerat hund- och kattmat av naturliga ingredienser från svenska gårdar sedan 1903. 

3 snabba om Bozita Robur Adult Sensitive Single Protein Lamb & Rice:

 • Passar extra bra för hundar med känslig mage och allergier
 • Smakgaranti som ger dig pengarna tillbaka om hunden inte gillar smaken
 • Svenskt företag och gjort på svenska ingredienser

för aktiva hundar

Magnussons Aktiv

Magnussons Aktiv är som namnet skvallrar om ett torrfoder anpassat för hundar med högt energibehov. Det kan till exempel vara tävlingshundar, arbetshundar, hundar som behöver gå upp i vikt eller digivande tikar.

Fodret är ugnsbakat för att bevara naturliga smak- och näringsämnen. Magnussons Aktiv innehåller bland annat fläskkött, nötkött, ägg och morötter. Torrfodret är tillverkat på svenska ingredienser och bäst i test i kategorin hundmat för aktiva hundar.

3 snabba om Magnussons Aktiv:

 • Anpassat för hundar med hög energiförbrukning
 • Näringsrikt och smakrikt ugnsbakat torrfoder
 • Svenskt företag och svenska ingredienser