antidragsele

Drar din hund i kopplet under promenaden? Då kan en antidragsele vara till hjälp. I den här guiden har vi sammanställt och jämfört några av mest populära antidragselarna på marknaden. 

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Vetzoo och FirstVet. Tack vare annonssamarbeten kan vi fortsätta skriva artiklar som är gratis för dig att läsa.

Vad är en antidragsele?

En antidragsele är en sele som är utformad för att hindra hunden från att dra i kopplet. En antidragsele har ofta fästet för kopplet placerat framtill på hundens bröst, för att vända hunden mot dig när den försöker dra ifrån dig.

Till skillnad från en vanlig hundsele som har fästet placerat baktill på hundens rygg, vilket gör det lättare för hunden att dra ifrån dig.

Om du har en hund som drar i kopplet kan en hundsele för hundar som drar i många fall lösa problemet. Men kom ihåg att du aktivt måste träna hunden att sluta dra i kopplet, det räcker sällan att bara sätta på en antidragsele. 

Varför drar hunden i kopplet?

Din hund drar troligen i kopplet för att den vill att ni ska röra er snabbare framåt. Kanske har den fått upp vittring på något spännande som den till varje pris vill följa efter.

Det kan vara en katt, en löpande tik eller hundrastgården ni brukar gå till på helgen. Att hunden drar i kopplet är att tecken på att den inte delar din åsikt om åt vilket håll ni ska gå eller i vilken fart. 

Jämför antidragsele, se priser och klicka hem direkt

Metizo Future Walking


Antidragselen Metizo Future Walking passar både små, medelstora och stora hundar. Den har två fästen för koppel, ett baktill på hundens rygg och ett framtill på bröstet.

Selen är även utrustad med reflex och ett greppvänligt handtag på hundens rygg, så att du enkelt kan hålla den nära dig när det behövs. Passar hundar från 29-116 cm i bröstomkrets. 

3 saker vi gillar med Metizo Future Walking:

 • Finns i flera olika storlekar och färger
 • Har reflex så att hunden syns i mörkret
 • Har två olika fästen för kopplet

VGW Extension


Antidragselen VGW Extension är ett populärt val bland antidragselar för hundar och en välförtjänt storsäljare bland hundägare landet över. VGW-selen finns i flera olika storlekar, från XXS till XXXL.

Passar hundar med bröstomfång på 40-107 cm, men funkar också för hundar med ett bröstomfång som är mindre än 40 cm.

3 saker vi gillar med VGW Extension:

 • Stor favorit bland svenska hundägare
 • Finns i flera olika storlekar
 • Håller i genomsnitt i 5-7 år

PetSafe Easy Walk


Antidragselen PetSafe Easy Walk är prisvärd och gör jobbet. Den har ett fäste för koppel framtill på hundens bröst och finns i flera olika storlekar. Ett 1,8 m långt koppel medföljer. Passar hundar med bröstomfång på 30-117 cm.

3 saker vi gillar med PetSafe Easy Walk:

 • Finns i flera olika storlekar
 • Koppel medföljer
 • Prisvärd

Hurtta Venture No Pull

antidragsele


Antidragselen Hurtta Venture No Pull är mjukt fodrad framtill, har reflex och ett greppvänligt handtag på hundens rygg. Den har två olika fästen för koppel, en baktill på hundens rygg och en framtill på bröstet. Passar hundar med en bröstomkrets på 30-100 cm. 

3 saker vi gillar med Hurtta Venture No Pull:

 • Har reflex så att hunden syns i mörkret
 • Är mjukt fodrad framtill
 • Har två olika fästen för kopplet

VGW Beginner

antidragsele


Antidragselen VGW Beginner är en antidragsele för valpar och är anatomiskt utformad för att passa den växande valpen. Om du skulle köpa en vanlig antidragsele till din valp (anpassad för vuxna hundar) skulle den snabbt växa ur den.

VGW Beginner är lätt att justera allt eftersom hunden växer. Den har ett fäste för kopplet framtill på hundens bröst. 

3 saker vi gillar med VGW Beginner:

 • Finns i tre olika färger
 • Antidragsele speciellt anpassad för växande valpar
 • Stor favorit bland svenska hundägare


Relaterade artiklar