kloslip till hund

Är du på jakt efter en kloslip till hund? Långa klor kan skapa problem för både dig och din hund. Genom att slipa klorna med en elektrisk kloslip kan du minska riskerna för obehag och skador för hunden. I den här guiden får du en sammanställning av bästa elektriska kloslip till hund 2023!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Animigo, Granngården och Arkenzoo. Tack vare annonssamarbeten kan vi fortsätta skriva artiklar som är gratis för dig att läsa.

bäst i test

Animigo Nail Grinder

kloslip till hund

Uppladdningsbar elektrisk kloslip till hund med låg ljudnivå och låga vibrationer.

batteridriven

Moser Nail Grinder

kloslip till hund

Batteridriven elektrisk kloslip till hund som drivs av två AA-batterier.

premium

Oster Professional UN3481

kloslip till hund

Uppladdningsbar klofil till hund med två timmars driftstid.

Bäst i test 2023: bästa kloslipen till hund

Letar du efter en elektrisk klofil till hundar som ogillar att få klorna trimmade? Då har du hamnat helt rätt! Låt oss hjälpa dig att lista ut vilken kloslip som passar bäst för din hund. I den här guiden hittar du vårt urval av de bästa klosliparna för hund 2023.

bäst i test

Animigo kloslip för hund: Animigo Nailgrinder

Vi har utsett Animigo kloslip för hund till bästa kloslip 2023. Du kan känna dig trygg med att det är en bra kloslip för hund och katt i alla storlekar. 

Animigos kloslip är uppladdningsbar och laddas enkelt med en USB-kabel. Den har även en ergonomisk design som ger ett fast grepp. 

En populär kloslip med en kraftfull slipfunktion, ljudnivå under 60 dB och låga vibrationer. Den är effektiv men gör inte så mycket väsen av sig, vilket minskar risken för obehagskänslor när du slipar klorna på din hund. 

Kloslipen från Animigo har två olika hastigshetsinställningar. Den omfattas av Animigos 100 % nöjdhetsgaranti och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.

3 snabba om Animigo Nailgrinder:

 • Uppladdningsbar fil till hundklor
 • Ljudnivå under 60 dB och låga vibrationer
 • Omfattas av Animigos 100 % nöjdhetsgaranti och ger dig pengarna tillbaka om du inte är nöjd

batteridriven

Moser kloslip till hund: Moser Nail Grinder

Mosers kloslip passar hundar i alla storlekar och hjälper dig att tyst fila ner hundens klor. Den drivs av två AA-batterier och har fyra olika hastighetsinställningar.

För att synliggöra hundens klo är kloslipen också utrustad med en liten lampa vid sliphuvudet. Den sladdlösa klosliparen är tystlåten vilket hjälper till att minska stress för hunden.

Kloslipen har också en ergonomisk design som gör den bekväm att använda under längre perioder. Den kommer med fyra olika sliphuvuden.

3 snabba om Moser Nail Grinder:

 • Batteridriven kloslip till hund
 • Har fyra olika sliphuvuden
 • Liten lampa vid sliphuvudet som synliggör klon

premium

Oster kloslip till hund: Oster Professional UN3481

Osters uppladdningsbara kloslip till hund är vår favorit ur premiumsegmentet.

Den har en kraftfull motor som gör det lätt att snabbt slipa hundklor utan att det blir obehagligt för hunden.

Kloslipen drivs av ett uppladdningsbart lithiumbatteri och kan användas i två timmar innan den behöver laddas på nytt. Den har två olika hastigheter på 9000/17000 varv/minut och kommer med två olika sliphuvuden.

Kloslipen har ett ergonomiskt grepp som ger dig maximal kontroll när du filar hundklor. Den har även låg ljudnivå vilket minskar risken för att hunden blir skrämd. En bra kloslip för hundar som är känsliga för ljud.

Om du är ute efter en kloslip i premiumsegmentet är Oster Professional UN3481 den bästa på marknaden. 

3 snabba om Oster Professional UN3481:

 • Uppladdningsbar klofil till hund
 • Kan användas i två timmar innan den behöver laddas om
 • Två hastigheter 9000/17000 varv/minut

Vanliga frågor om kloslip för hund

Varför är kloslip ett bättre alternativ till en klotång?

När du hör din hunds klor klicka mot golvet är det en påminnelse om att det kan vara dags att fila ner dem för att hålla dem i en bekväm längd. Hundens klor ska klippar eller slipas regelbundet för att hållas i trim. Om klorna är för långa kan det bli obekvämt och smärtsamt för hunden. Du kan slipa eller klippa din hunds klor själv eller låta en hundfrisör göra det. 

Är du osäker på om du ska välja en klotång eller kloslip till din hund? En klotång används för att klippa klorna och en kloslip används för att slipa klorna. Vissa hundägare tycker att det är lättare att klippa klor, medan andra föredrar en kloslip som gör jobbet. Om du är nybörjare på att hålla klor i trim och orolig för att råka klippa i pulpan kan en kloslip underlätta. 

En anledning till att många hundägare väljer kloslip framför klotång är att minska risken för skador och obehag för hunden. När man klipper hundens klor med klotång är det lätt hänt att man råkar klippa av för mycket av klon och kommer åt pulpan.

Klorna på hundar kan vara ljusa eller mörka, om klorna är mörka kan det blir extra svårt att se pulpan. En kloslip kan göra jobbet mer skonsamt än en klotång. Som hundägare till du såklart vara säker på att du ger din hund den bästa upplevelsen. Prova dig fram för att se vilken kloslip som passar din hund bäst.

Om du väljer att klippa hundens klor med klotång är det viktigt att vara extra försiktig för att undvika att klippa in i pulpan. På hundar med tjocka klor är det ofta lättare att använda en kloslip istället för att klippa klon med klotång.

3 anledningar att slipa hundens klor med kloslip:

 1. Minskar risken för skador: Genom att gradvis slipa ner din hunds klor med en elektrisk kloslip kan du minska risken för att klippa klorna på hunden för kort och skada pulpan. Det kan vara särskilt användbart för hundar med mörka klor där det är svårt att se den exakta gränsen mellan klon och pulpan. 
 2. Mindre obehagligt för hunden: Vissa hundar kan vara känsliga eller rädda för att få sina klor klippta med en klotång. Genom att slipa ner klorna kan man undvika obehaget som kan uppstå med klippning och istället erbjuda en mer skonsam och gradvis process.
 3. Bättre kontroll över slipningen: En stor fördel med kloslip är att du har mer kontroll över slipningen och kan anpassa den efter hundens behov. Du kan gradvis fila ner klon i den takt som fungerar bäst för hunden, vilket kan vara särskilt fördelaktigt om hunden har väldigt hårda eller tjocka klor. 

Hur använder man en elektrisk kloslip för att slipa hundens klor?

När din hunds klor behöver trimmas är det viktigt att använda rätt verktyg för att säkerställa en säker och skonsam slipning.

Det är viktigt att du själv lär dig att klippa eller slipa klor på hund utan att komma åt pulpan. När du använder en kloslip är det viktigt att undvika pulpan som är den mjuka, rosafärgade delen av klon. Om du råkar komma åt pulpan kan det börja blöda och göra ont på hunden.

Vårt tips är att använda en elektrisk kloslip och försiktigt slipa en bit av klon i taget. Du kan med fördel lysa med mobilens ficklampa på klon för att tydligare se var pulpan börjar. När du använder en kloslip kommer du gradvis att forma och fila ner hundens klor för att uppnå en bekväm längd

Många hundägare föredrar en elektrisk klofil till hund eftersom det går snabbt, är enkelt och minskar risken för att det börjar blöda. En kloslip till hund är särskilt effektivt om du har en stor hund med grova klor eller en hund som tycker det är obehagligt att få klona klippta med klotång.

När du ska fila hundens klor med kloslip behöver du se till att hunden känner sig bekväm och avslappnad genom hela processen. Det är inte ovanligt att hundar blir stressade och tycker det är läskigt att få klona slipade eller klippta. Se till att skapa en lugn och trygg miljö där din hund kommer känna sig trygg och omhändertagen.

För att inte traumatisera hunden i onödan är det viktigt att vänja den stegvis vid den elektriska kloslipen. Din hund behöver känna sig trygg med ljudet och känslan av kloslipen innan du börjar slipa.

När hunden känner sig trygg med kloslipens ljud och beröring kan du försiktigt börja slipa klorna. Du kan använda kloslip ofta eller mer sällan beroende på vilka behov din hund har. De flesta kloslipar passar både för stor och liten hund. 

Så slipar du hundens klor med en elektrisk kloslip:

 • Säkerställ att hunden är avslappnad, klappa och prata lugnande för att få den att slappna av
 • Håll klon i ett stadigt grepp mellan tummen och pekfingret 
 • Se till att ha bra belysning, ta förslagsvis hjälp av någon som står bredvid och lyser på klon med en ficklampa så att du ser ordentligt
 • Om du skulle råka komma åt pulpan och det börjar blöda är det viktigt att ha stoppmedel till hands för att snabbt stoppa blödningen, potatismjöl är till exempel ett utmärkt stoppmedel
 • Slipa klon försiktigt en liten bit i taget med kloslipen, om du slipar för mycket på en gång kan det kännas obehagligt för hunden och du riskerar att komma för nära pulpan
 • Belöna hunden både under kloslipningen och när du är färdig så att den ser tillbaka på upplevelsen som något positivt