kloslip till hund

Är du på jakt efter en kloslip till hund? Många hundägare föredrar att slipa hundklor med en elektrisk kloklippare eftersom det minskar risken för att komma åt pulpan. I den här guiden hittar du testvinnarna av bästa elektriska kloslip till hund 2023.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Animigo, Granngården och Arkenzoo. Tack vare annonssamarbeten kan vi fortsätta skriva artiklar som är gratis för dig att läsa.

bäst i test

Animigo Nail Grinder

kloslip till hund

Uppladdningsbar elektrisk kloslip till hund med låg ljudnivå och låga vibrationer.

batteridriven

Moser Nail Grinder

kloslip till hund

Batteridriven elektrisk kloslip till hund som drivs av två AA-batterier.

premium

Oster Professional UN3481

kloslip till hund

Uppladdningsbar klofil till hund med två timmars driftstid.

Hur använder man en elektrisk kloslip till hund?

När du slipar hundens klor med kloslip till hund är det viktigt att undvika pulpan som är den mjuka, rosafärgade delen av klon. Om du råkar komma åt pulpan kan det börja blöda och göra ont på hunden.

Det finns kloklippare som känner av pulpan men det bästa är att själv lära sig att klippa eller slipa hundklor utan att komma åt pulpan. Kloklippare som känner av pulpan kan vara hjälpsamma men många hundägare upplever att de gör mer skada än nytta. Vårt tips är att använda en elektrisk kloslip till hund och försiktigt slipa en bit av klon i taget. Du kan med fördel lysa med mobilens ficklampa på klon för att tydligare se var pulpan börjar.

Många hundägare föredrar en elektrisk klofil till hund eftersom det går snabbt, är enkelt och minskar risken för att det börjar blöda. En kloslip till hund är särskilt effektivt om du har en stor hund med grova klor eller en hund som tycker det är obehagligt att få klona klippta med klotång.

När du ska fila hundens klor med kloslip behöver du se till att hunden känner sig bekväm och avslappnad genom hela processen. Det är inte ovanligt att hundar tycker det är läskigt att få klona slipade eller klippta.

För att inte traumatisera hunden i onödan är det viktigt att vänja den stegvis vid den elektriska kloslipen. När hunden känner sig trygg med kloslipens ljud och beröring kan du försiktigt börja slipa klorna.

Så använder du en elektrisk kloslip till hund på korrekt sätt:

 • Säkerställ att hunden är avslappnad, klappa och prata lugnande för att få den att slappna av
 • Håll klon i ett stadigt grepp mellan tummen och pekfingret 
 • Se till att ha bra belysning, ta förslagsvis hjälp av någon som står bredvid och lyser på klon med en ficklampa så att du ser ordentligt
 • Om du skulle råka komma åt pulpan och det börjar blöda är det viktigt att ha stoppmedel till hands för att snabbt stoppa blödningen, potatismjöl är till exempel ett utmärkt stoppmedel
 • Slipa klon försiktigt en liten bit i taget med kloslipen, om du slipar för mycket på en gång kan det kännas obehagligt för hunden och du riskerar att komma för nära pulpan
 • Belöna hunden både under kloslipningen och när du är färdig så att den ser tillbaka på upplevelsen som något positivt

Bästa kloslip till hund 2023: lättanvända elektriska kloklippare

Om du letar efter en elektrisk fil till hund har du hamnat helt rätt. I den här guiden hittar du de bästa elektriska klofilarna till hund 2023.

En fördel med att klippa hundklor med en elektrisk klofil till hund är att det minskar risken för blödningar. Med en elektrisk kloklippare kan du snabbt och enkelt fila ner en liten bit av hundens klo i taget.

När man klipper hundens klor med klotång är det lätt hänt att man råkar klippa av för mycket av klon och kommer åt pulpan. Många hundar har mörka klor vilket kan göra det svårt att se pulpan. Då kan det vara lättare att istället försiktigt slipa av en bit i taget med en elektrisk fil till hund och känna sig fram.

För att alla ska ha en chans att hitta en fil till hundklor som passar dem har vi valt att ta med alternativ från olika prisklasser. Vi hoppas att du hittar en elektrisk kloklippare som passar både din hund och plånbok i den här guiden! 

bäst i test

Animigo Nailgrinder kloslip till hund

Animigos sladdlösa kloslip är uppladdningsbar och laddas enkelt med en USB-kabel via till exempel laptop, powerbank eller i bilen.

Klofilen har en kraftfull slipfunktion, ljudnivå under 60 dB och låga vibrationer. Den är effektiv men gör inte så mycket väsen av sig vilket minskar risken för obehagskänslor hos hunden.

Klofilen har en ergonomisk design som ger ett fast grepp. Den kan användas på hundar och katter i alla storlekar.

Animigos uppladdningsbara klofil har två olika hastigshetsinställningar. Den omfattas av Animigos 100 % nöjdhetsgaranti och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.

3 snabba om Animigo Nailgrinder:

 • Uppladdningsbar fil till hundklor
 • Ljudnivå under 60 dB och låga vibrationer
 • Omfattas av Animigos 100 % nöjdhetsgaranti och ger dig pengarna tillbaka om du inte är nöjd

batteridriven

Moser Nail Grinder kloslip till hund

Mosers batteridrivna kloslipare passar hundar i alla storlekar och hjälper dig att tyst fila ner hundens klor.

Den drivs av två AA-batterier och har fyra olika hastighetsinställningar. För att synliggöra hundens klo är kloslipen också utrustad med en liten lampa vid sliphuvudet.

Den sladdlösa klosliparen är tystlåten vilket hjälper till att minska stress för hunden. Den har också en ergonomisk design som gör den bekväm att använda under längre perioder. Kloslipen kommer med fyra olika sliphuvuden.

3 snabba om Moser Nail Grinder:

 • Batteridriven kloslip till hund
 • Har fyra olika sliphuvuden
 • Liten lampa vid sliphuvudet som synliggör klon

premium

Oster Professional UN3481 kloslip till hund

Oster uppladdningsbar kloslip till hund är en av de mest populära elektriska klofilarna för hund i premiumsegmentet. Den har en kraftfull motor som gör det lätt att snabbt slipa hundklor utan att det blir obehagligt för hunden.

Kloslipen drivs av ett uppladdningsbart lithiumbatteri och kan användas i två timmar innan den behöver laddas på nytt. Den har två olika hastigheter på 9000/17000 varv/minut och kommer med två olika sliphuvuden.

Du kan känna dig trygg med att Osters sladdlösa kloslipare till hund har ett ergonomiskt grepp som ger dig maximal kontroll när du filar hundklor. Klofilen har även låg ljudnivå vilket minskar risken för att hunden blir skrämd. 

3 snabba om Oster Professional UN3481:

 • Uppladdningsbar klofil till hund
 • Kan användas i två timmar innan den behöver laddas om
 • Två hastigheter 9000/17000 varv/minut


Relaterade artiklar