lugnande för hund

Hundar kan uppleva känslor av ångest och oro på samma sätt som människor. Som tur är finns det lugnande medicin för stressade hundar. I den här guiden får du en sammanställning av effektiva och receptfria medel som är naturligt lugnande för hund.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Animigo och Granngården. Tack vare annonssamarbeten kan vi fortsätta skriva artiklar som är gratis för dig att läsa.

bäst i test

Animigo lugnande droppar

Lugnande droppar för hund med tryptofan och smak av tonfisk.

lugnande tabletter

Swedencare Kalm Aid lugnande tabletter

lugnande till hund

Lugnande tableter för hund med vitamin B1 och extrakt av grönt te.

för aktiva hundar

WorkingDog MaxRelax

lugnande till hund

Lugnande pulver som passar extra bra för aktiva hundar.

När ska man använda lugnande för hund?

Du kan ge lugnande till hund i situationer som framkallar ångest, oro och stress hos hunden. Ett av de vanligaste tillfällena när hundägare väljer att ge hunden lugnande medel är på nyårsafton. Om du vet med dig att din hund är rädd för nyårsraketer kan du ge den lugnande medicin i förebyggande syfte.

Semestern är ett annat tillfälle när det kan hjälpa att ge lugnande till hunden. Många hundar tycker det är jobbigt att resa långt i bil och flygplan ska vi inte ens tala om.

Om hunden visar symptom på oro och stress kan det hjälpa att testa ångestdämpande medicin för hund. Idag finns det flera olika receptfria lugnande medel till hund som är både naturliga och effektiva.

Ångest och oro kan också vara tecken på att hunden är sjuk. Kontakta alltid veterinär om du är orolig för hundens hälsa.

Bästa receptfria lugnande för hund 2023: våra toppval

Om du letar efter svar på frågan “Vad för preparat är lugnande för hundar?” har du hamnat helt rätt! I den här guiden hittar du en sammanställning av bästa receptfria lugnande till hund 2023. För att minimera risken för biverkningar har vi bara valt att inkludera lugnande för hund med naturliga ingredienser.

Tryptofan till hund är effektivt för att dämpa ångest

Alla lugnande medel till hund i den här guiden innehåller tryptofan som är en ångestdämpande aminosyra. Tryptofan är känt för att ha en ångestdämpande effekt hos hunden. Många hundägare väljer att ge sina hundar tryptofan för att reglera deras humör.

Det magiska med tryptofan är att det ökar nivåerna av serotonin i hundens hjärna vilket kan minska aggression, ångest och hyperaktivitet. Om du vill ge tryptofan till hund är samtliga lugnande preparat i den här guiden bra alternativ.

bäst i test

Animigo lugnande droppar

Animigo lugnande droppar kammar hem titeln bäst i test i kategorin lugnande till hund 2023.

Det här preparatet håller inte bara ångesten borta utan innehåller även vitaminer, mineraler och aminosyror som är bra för hundens allmänna hälsa.

De lugnande dropparna smakar tonfisk och kan ges direkt i hundens mun, blandas ner i mat eller vatten. Perfekt för dig som vill hålla hunden lugn med naturliga ingredienser som tryptofan, d-vitamin och zink.

Animigo har 100 % nöjdhetsgaranti vilket gör att du får pengarna tillbaka om du och hunden inte är nöjda.

3 snabba om Animigo lugnande droppar:

  • Tonfisksmak som går hem hos de flesta hundar
  • Innehåller ett flertal vitaminer och mineraler som främjar god hundhälsa
  • 100 % nöjdhetsgaranti och pengarna tillbaka om du inte är nöjd

lugnande tabletter

lugnande för hund

Swedencare Kalm Aid lugnande tabletter

Swedenscare Kalm Aid lugnande tabletter till hund innehåller extrakt från grönt te och tryptofan. Grönt te är rikt på aminosyran l-teanin som höjer hundens serotinnivåer på samma sätt som tryptofan.

Tabletterna innehåller också vitamin B1 (thiamin). Om hunden har brist på vitamin B1 kan det leda till ångest och oro. 

Du kan med fördel prova att smula ner tabletterna i maten om hunden inte vill äta dem direkt ur handen.

Om du har en hund som har svårt att svälja tabletter kan det vara smidigare att ge lugnande medel i form av droppar eller pulver.

Swedencare är som namnet skvallrar om ett svenskt företag med visionen att förbättra husdjurs hälsa och skapa trygghet hos husdjursföräldrar över hela världen. 

3 snabba om Swedencare Kalm Aid tabletter:

  • Lugnande tabletter till hund
  • Innehåller vitamin B1 och extrakt från grönt te
  • Svenskt företag

lugnande pulver

lugnande för hund

WorkingDog MaxRelax

MaxRelax från WorkingDog innehåller tryptofan som höjer nivåerna av serotonin i hundens hjärna.

Det innehåller också vitamin B1 (thiamin) och magnesium som båda visat sig ha en lugnande effekt på hunden. Pulvret blandas enkelt ner i hundens mat.

MaxRelax är ett populärt tillskott bland hundägare som vill balansera hundens humör. Det har även visat sig hjälpa hundar med stela muskler och leder.

Passar extra bra för aktiva hundar som behöver hjälp att slappna av i musklerna efter ett arbets- eller träningspass.

3 snabba om WorkingDog MaxRelax:

  • Innehåller vitamin B1 och magnesium
  • Lugnande pulver som blandas ner i hundmaten
  • Bra för hundar med stela muskler och leder

Receptfritt lugnande till hund

Fördelen med receptfritt lugnande till hund är att det är baserat på naturliga ingredienser som örter, aminosyror, vitaminer och mineraler. Valeriana, tryptofan och vitamin B1 är några exempel på ingredienser som kan förekomma i receptfritt lugnande medel till hund. Effekten är ofta mildare och biverkningarna färre med receptfritt lugnande till hund.

Rådfråga alltid din veterinär innan du ger lugnande medicin till hunden. Om din hund äter andra kosttillskott eller läkemedel är det viktigt att säkerställa att de inte påverkas av att du tillsätter lugnande medicin till hund.

Receptbelagt lugnande till hund 

Du behöver inte ett recept för att köpa lugnande för hund. Idag finns det många effektiva receptfria lugnande medel för stressade hundar. Många hundägare föredrar receptfri ångestdämpande medicin till hund för att undvika biverkningar.

Om det receptfria preparatet av någon anledning inte fungerar på din hund kan du be veterinären om något starkare. Det går att få lugnande till hund hos veterinär om hunden till exempel lider av svår ångest.

För att få receptbelagt lugnande till hund behöver veterinären först göra en undersökning för att utvärdera risken för biverkningar. Rådfråga din veterinär om vad som är bäst för din hund. Vissa veterinärer rekommenderar att först testa ett receptfritt lugnande för hund.

Kan man ge sobril som lugnande till hund?

Nej, man ska inte ge sobril eller någon annat receptbelagt läkemedel till hunden om inte veterinären har ordinerat det. Det finns många effektiva receptfria lugnande till hund som man kan ge istället för sobril.Relaterade artiklar