Hundtandborste

När du borstar tänderna på hunden är det viktigt att du använder en hundtandborste och hundtandkräm. I den här guiden hittar du en jämförelse av tre prisvärda tandvårdskit som innehåller både hundtandborste och hundtandkräm.

Inlägget är reklam för Animigo och VetZoo och innehåller annonslänkar. Tack vare annonssamarbeten kan vi fortsätta skriva artiklar som är gratis för dig att läsa.

bästsäljare

Animigo Tandvårdskit

hundtandborste

Två sorters tandborstar och tandkräm utan konstgjorda smak- eller färgämnen.

budget

Trixie Tandvårdskit

hundtandborste

Tre sorters tandborstar och tandkräm med mintsmak.

Kycklingsmak

Petosan Tandvårdskit

Tandborste med dubbla borsthuvuden och tandkräm med kycklingsmak.

Varför ska man använda hundtandborste?

För att undvika tandsten på hund, tandlossning och annat otrevligt är det viktigt att borsta tänderna på hunden regelbundet. En hundtandborste är speciellt utformad för att passa hundens mun, vilket gör det enklare för dig att komma åt samtliga tänder (även kindtänderna längst bak som kan vara svåra att nå).

Många veterinärer rekommenderar hundtandborstar vid borstning av hundens tänder, eftersom vanliga tandborstar (anpassade för oss människor)  ofta är för hårda och kan skada hundens känsliga tandkött.

En hundtandborste har också ofta ett vinklat borsthuvud som gör det lättare att komma åt på både in- och utsidan av hundens tänder (vilket kan bli knepigt med en vanlig tandborste).

Varför ska man använda hundtandkräm?

När du borstar hundens tänder ska du använda en speciell hundtandkräm. Du kan inte borsta hundens tänder med vanlig tandkräm eftersom den tandkräm vi människor använder innehåller fluor och andra ämnen som är giftiga för hundar.

Topp 3 tandvårdskit med hundtandborste och hundtandkräm

Funderar du på vilken hundtandborste och hundtandkräm du ska köpa? Ett smidigt alternativ är att köpa ett tandvårdskit till hunden. I den här guiden får du en sammanställning av tre prisvärda tandvårdskit med hundtandborste och hundtandkräm. Vi hoppas att du hittar något som gör tandborstningen lite roligare för både dig och hunden!

bästsäljare

Animigo Tandvårdskit

Animigo Tandvårdskit innehåller två tandborstar och två tuber naturlig tandkräm med smak av eukalyptus.

Med Animigos hundtandborste med dubbelt borsthuvud kommer du enkelt åt på både in- och utsidan av hundens tänder och tandkött. En annan fördel är att hundtandborsten har ett förstärkt grepp som hindrar den från att glida ur handen.

Om din hund inte gillar hundtandborsten kan du prova dig fram med den medföljande fingertandborsten.

Tandkrämen från Animigo är gjord på naturliga ingredienser, utan socker, sötningsmedel, konstgjorda färg- eller smakämnen. Istället innehåller den kalciumkarbonat som rengör på djupet och stärker hundens tänder.

Animigos tandkräm innehåller också vegetabiliska oljor från eukalyptus, persiljefrö och kanelolja som ger din hund en trevlig andedräkt. Om du ogillar lukten av en tandkräm med lever- eller kycklingsmak kan detta vara ett bra alternativ.

3 snabba om Animigo Tandvårdskit:

  • Tandborste med dubbelt borsthuvud och förstärkt grepp
  • Två tuber med tandkräm ingår
  • Tandkrämen är gjord på naturliga ingredienser

budget

hundtandborste

Trixie Tandvårdskit

Trixie Tandvårskit består av tre stycken tandborstar. En dubbelsidig hundtandborste och två olika sorters fingertandborstar. Den dubbelsidiga tandborsten har en sida för framtänder och en för kindtänder.

Hundtandkrämen har smak av mint och ger hunden en god andedräkt. Ett prisvärt tandvårdskitet för den mindre plånboken.

3 snabba om Trixie Tandvårdskit:

  • Tre olika sorters tandborstar att välja på
  • Dubbelsidig hundtandborste
  • Tandkräm med mintsmak

kycklingsmak

Petosan Tandvårdskit

Petosans hundtandborste med dubbelt borsthuvud finns i olika storlekar, så kom ihåg att välja en storlek som passar just din hund.

Hundtandborsten har inget förstärkt grepp, vilket ökar risken för att den glider ur handen. 

Hundtandkräm som ingår i tandvårdskitet har en populär kycklingsmak som går hem hos de flesta jyckar. Hoppas inte du har något emot att hundens andedräkt luktar lite kyckling!

3 snabba om Petosan Tandvårdskit:

  • Det dubbla borsthuvudet gör att man kommer åt på både in- och utsida av tänderna
  • Tandkräm med kycklingsmak som de flesta hundar gillar
  • Tandborstarna finns i olika storlekar

Kan tuggben ersätta hundtandborste?

Det finns tuggben och leksaker som hunden kan gnaga på för att rengöra tänderna. En leksak eller ett tuggben kan aldrig ersätta regelbunden tandborstning, men det kan vara ett trevligt komplement om hunden gillar det.

Whimzees gör flera olika sorters tuggbitar som hunden kan gnaga på för att rengöra tänderna. Helt utan socker, konserveringsmedel och konstgjorda tillsatser.

Vi vill understryka att det inte finns någon garanti för att hundens tänder blir helt rena genom att gnaga på en leksak eller ett tuggben. Hundar har ofta för vana att tugga på sina leksaker eller tuggben på en sida av munnen, så det är inte sannolikt att leksaken kommer åt att rengöra alla tänderna.