Hundtandborste

Undrar du vilken tandborste och tandkräm du ska använda till hunden? I den här guiden har vi valt att lyfta fram prisvärda tandvårdskit som innehåller både hundtandborste och hundtandkräm.

Inlägget är reklam för VetZoo och innehåller annonslänkar. Tack vare annonssamarbeten kan vi fortsätta skriva artiklar som är gratis för dig att läsa.

Varför ska man använda hundtandborste?

För att undvika tandsten, tandlossning och annat otrevligt är det viktigt att borsta tänderna på hunden regelbundet. En hundtandborste är speciellt utformad för att passa hundens mun, vilket gör det enklare för dig att komma åt samtliga tänder (även kindtänderna längst bak som kan vara svåra att nå).

Många veterinärer rekommenderar hundtandborstar vid borstning av hundens tänder, eftersom vanliga tandborstar (anpassade för oss människor)  ofta är för hårda och kan skada hundens känsliga tandkött.

En hundtandborste har också ofta ett vinklat borsthuvud som gör det lättare att komma åt på både in- och utsidan av hundens tänder (vilket kan bli knepigt med en vanlig tandborste).

Varför ska man använda hundtandkräm?

När du borstar hundens tänder ska du använda en speciell hundtandkräm. Du kan inte borsta hundens tänder med vanlig tandkräm eftersom den tandkräm vi människor använder innehåller fluor och andra ämnen som är giftiga för hundar.

Jämför tandvårdskit, se priser och klicka hem direkt

Petosan Dental Kit


En utmaning när man borstar tänderna på hunden kan vara att komma åt på både in- och utsidan av tänder och tandkött. Med Petosans hundtandborste med dubbel borsthuvud blir detta lite lättare! Tack vare det dubbelsidiga borsthuvudet går tandborstningen både smidigare och snabbare.

Den här tandborsten finns i olika storlekar, så kom ihåg att välja en storlek som passar just din hund. Utöver det dubbelsidiga borsthuvudet har tandborsten en enkel design – den har inget förstärkt grepp, vilket gör den lite mindre greppvänlig. 

Petosans hundtandkräm har en populär kycklingsmak som går hem hos de flesta jyckar. Vi råkar veta att flera hundar blivit så förtjusta i smaken på den här tandkrämen att de rent av ser fram emot tandborstningen.

3 saker vi gillar med Petosan Dental Kit:

  • Det dubbla borsthuvudet gör att man kommer åt på både in- och utsida av tänderna
  • Tandkräm med kycklingsmak som de flesta hundar gillar
  • Tandborstarna finns i olika storlekar

Trixie Dental Kit


Trixie tandvårskit består av tre olika tandborstar. En dubbelsidig hundtandborste, en massagetandborste och en fingertandborste. Den dubbelsidiga tandborsten har en sida för framtänder och en för kindtänder.

Många hundägare föredrar fingertandborsten eftersom den är liten och händig. När du borstar hundens tänder med en fingertandborste är risken för att bli biten större än om du använder en hundtandborste med skaft. Hunden kan råka bita till om den känner sig rädd eller orolig (känslor som tandborstningen i sig i värsta fall kan orsaka). 

Trixies hundtandkräm har en mintsmak som många hundar uppskattar. Om du ogillar lukten av en tandkräm med lever- eller kycklingsmak kan detta vara ett bra alternativ.

3 saker vi gillar med Trixie Dental Kit:

  • Tre olika sorters tandborstar att välja på
  • Smart dubbelsidig tandborste
  • Tandkräm med fräsch mintsmak som de flesta hundar gillar

Kan tuggben ersätta hundtandborste?

Det finns tuggben och leksaker som hunden kan gnaga på för att rengöra tänderna. En leksak eller ett tuggben kan aldrig ersätta regelbunden tandborstning, men det kan vara ett trevligt komplement om hunden gillar det.

Whimzees gör flera olika sorters tuggbitar som hunden kan gnaga på för att rengöra tänderna. Helt utan socker, konserveringsmedel och konstgjorda tillsatser.

Vi vill understryka att det inte finns någon garanti för att hundens tänder blir helt rena genom att gnaga på en leksak eller ett tuggben. Hundar har ofta för vana att tugga på sina leksaker eller tuggben på en sida av munnen, så det är inte sannolikt att leksaken kommer åt att rengöra alla tänderna. Relaterade artiklar