antiskällhalsband

Har du en hund som skäller mycket och inte slutar vid tillsägelse? Då kan det vara värt att prova ett antiskällhalsband. I den här guiden har vi sammanställt och jämfört några av de mest populära antiskällhalsbanden på marknaden.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Animigo och Petster. Tack vare annonssamarbeten kan vi fortsätta skriva artiklar som är gratis för dig att läsa.

Är antiskällhalsband bra eller dåligt?

Det är inte nödvändigtvis dåligt att använda antiskällhalsband på hunden, så länge det används på rätt sätt. Ett antiskällhalsband ska användas för att träna hunden att sluta skälla på kommando.

Hunden ska inte ha antiskällhalsbandet på sig hela tiden, utan endast under kortare träningstillfällen. Så snart hunden lärt sig att sluta skälla vid tillsägelse kommer antiskällhalsbandet inte längre behövas.

Vad är ett antiskällhalsband?

Ett antiskällhalsband är ett halsband som använder sig av tekniker som vibration, ljud, doft eller spray för att få hunden att sluta skälla.

Jämför antiskällhalsband, se priser och köp direkt

Animigo Anti Bark Collar

Antiskällhalsband


Animigo Anti Bark Collar ger automatiskt ifrån sig ljud och vibrationer när hunden börjar skälla. Halsbandet passar hundar som väger över 3,5 kg.

3 saker vi gillar med Animigo Anti Bark Collar:

 • Går igång automatiskt när hunden börjar skälla
 • Har både ljud och vibrationer
 • Vattentåligt material

PetSafe VBC-10 Vibration

Antiskällhalsband

PetSafe VBQ-10 Vibration ger automatiskt ifrån sig vibrationer när hunden börjar skälla. Halsbandet har en säkerhetsspärr som gör att det stängs av automatiskt om hunden inte slutar skälla eller om den skäller mer än 15 gånger inom 50 sekunder. Halsbandet passar hundar med en nacke som inte är bredare än 71 cm i omkrets.

3 saker vi gillar med Petsafe VBC-10 Vibration:

 • Vibrationer som automatiskt ökar i takt med hundens skall
 • Säger till när batteriet håller på att ta slut
 • Säkerhetsspärr som förhindrar att hunden tar skada

Petsafe Ultrasonic Bark Control

Petsafe Ultrasonic Bark Control ger automatiskt ifrån sig ultraljudsfrekvenser när hunden börjar skälla. Ultraljudet är irriterande för hundar men hörs inte av människor. Halsbandet passar hundar från 4 kg, med en nacke som är max 70 cm i omkrets.

3 saker vi gillar med Petsafe Ultrasonic Bark Control:

 • Ultraljudsfrekvenser går igång automatiskt när hunden börjar skälla
 • Ingen fysisk påverkan på hunden
 • Ultraljudet är inte störande för människor

Petsafe 300M Remote Spray Trainer

PetSafe 300M Remote Spray Trainer kombinerar spray, ljud och vibration för att få hunden att sluta skälla. Halsbandet är inte automatiskt utan kräver fjärrkontroll. Passar hundar från 3,6 kg och uppåt, med en hals som är max 68 cm i omkrets. 

3 saker vi gillar med Petsafe 300M Remote Spray Trainer:

 • Har både spray, ljud och vibration
 • Välj mellan citrondoft eller oparfymerad spray
 • Fjärrkontrollen har en räckvidd på upp till 300 m

Antiskällhalsband PetSafe Deluxe Little Dog

PetSafe Deluxe Little Dog är anpassat för små hundar. Halsbandet ger automatiskt ifrån sig en spray (oparfymerad eller med citrondoft, välj själv) när hunden börjar skälla. Passar hundar från 2,6 kg med ett halsmått på max 50 cm.

3 saker vi gillar med Petsafe Deluxe Little Dog:

 • Äntligen ett antiskällhalsband som passar även mindre hundar
 • Välj mellan oparfymerad spray eller citrondoft (refill finns att köpa separat)
 • Vattentåligt material

3 saker att tänka på innan du köper antiskällhalsband

1. Välj rätt storlek för din hund

Det är halsbandets omkrets och vikt som avgör hur bra det kommer att passa din hund rent storleksmässigt. Om du har en liten hund är det viktigt att halsbandet inte är för tungt, det kan vara slitsamt för hundens leder och nacke.

Du kan läsa i produktbeskrivningen om antiskällhalsbandet passar bäst för stora eller små hundar. De flesta antiskällhalsband är gjorda för hundar från cirka fyra kg och uppåt. Antiskällhalsband får inte användas på hundar som är yngre än sex månader.

2. Välj rätt teknik för din hund


Antiskällhalsband använder sig av olika tekniker för att distrahera din hund från att skälla. De vanligaste teknikerna är ljud, spray, doft och vibrationer.

Vilket antiskällhalsband som är bäst kan bara du och din hund svara på. Om du läser recensioner för antiskällhalsband kommer du snabbt märka att betygen varierar. Det som får en hund att sluta skälla fungerar inte alls för en annan. 

Många hundar blir avskräckta av ett antiskällhalsband som sprutar citron, medan andra bara uppskattar doften. Vissa hundar slutar genast skälla av ett halsband som ger ifrån sig vibrationer, medan andra ser det som en skön massage.

Det finns också alltid en risk för att din hund tycker att antiskällhalsbandet är för obehagligt och bara blir stressad av det. 

Hur din hund reagerar på olika sorters antiskällhalsband kan du bara veta genom att testa dig fram. Ett tips är att köpa ett halsband som har flera olika tekniker, då kan du använda den som din hund visar sig reagera bäst på. 

3. Lägg upp en träningsplan för din hund

För att antiskällhalsbandet ska fungera måste det användas på rätt sätt. Vårt tips är att du (på egen hand eller tillsammans med en hundtränare) lägger upp en träningsplan för att lära din hund att sluta skälla på kommando.

Halsbandet i sig kommer inte vara lösningen på hundens okontrollerade skällande. Du måste aktivt träna hunden att sluta skälla i oönskade situationer, med halsbandet som hjälpmedel.

Det är viktigt att vara medveten om att ett antiskällhalsband inte kommer få din hund att sluta skälla helt och hållet. Skällandet är trots allt hundens sätt att kommunicera.

Innan du köper ett antiskällhalsband bör du undersöka varför hunden skäller. Ibland kan skällandet förebyggas genom att störningsmoment i hundens omgivning avlägsnas.Relaterade artiklar