antiskällhalsband

Har du en hund som inte slutar skälla fast du säger till den? Hundens skall kan bli ett irritationsmoment för både dig själv, grannar och familjemedlemmar. Då kan det vara värt att prova ett antiskäll. I den här guiden hittar du testvinnarna av bästa antiskällhalsbandet 2023. 

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Animigo och Granngården. Tack vare annonssamarbeten kan vi fortsätta skriva artiklar som är gratis för dig att läsa.

bästsäljare

Animigo Anti Bark Collar

Bästa antiskällhalsband med ljud och vibration.

antiskäll med citronspray

PetSafe Spray Bark Collar

antiskällhalsband

Bästa antiskällhalsband med citronspray.

Vanliga frågor om antiskällhalsband

Vad är ett antiskällhalsband?

Antiskäll är ett hundhalsband som använder sig av vibration, ljud eller spray (ofta med citrondoft) för att få hunden att sluta upp med det oönskade skällandet. 

Om du har problem med en hund som skäller, till exempel när det ringer på dörren eller andra hundar passerar, kan det hjälpa att använda antiskäll. 

Är det farligt att använda ett antiskällhalsband?

Nej, det är inte nödvändigtvis farligt eller dåligt att använda ett antiskäll på hunden, så länge det används på rätt sätt. De bästa antiskällhalsbanden är skonsamma men effektiva. 

Hunden ska inte ha halsbandet på sig hela tiden, utan endast under kortare träningstillfällen. Så snart hunden lärt sig att sluta skälla när du säger till den kommer halsbandet inte längre behövas.

Innan du köper ett antiskällhalsband är det viktigt att ta reda på varför din hund skäller. Om den till exempel skäller för att den är rädd eller stressad är ett antiskäll inte lösningen. Tänk på att inte lämna en hund ensam hemma innan den är redo, det kan leda till ångest och oönskat skällande.

Bäst i test 2023: bästa antiskällhalsbandet för skälliga hundar

Vilket antiskällhalsband är bäst? Vi guidar dig i ditt köp av antiskällhalsband. I den här guiden får du hjälp att hitta ett effektivt antiskällhalsband som passar din hund. 

Välj mellan våra två testvinnare i kategorin bästa antiskällhalsbandet 20203. Oavsett om du letar efter ett antiskällshalsband med citron, neutral spray, ljud eller vibration kommer du att hitta ett som passar här. 

bästsäljare

Animigo antiskällhalsband: Animigo Anti Bark Collar

Ett antiskällhalsband som passar de flesta hundar och vår testvinnare av bästa antiskällhalsband 2023!

Animigo Anti Bark Collar är ett populärt antiskällhalsband som använder sig av vibration och ljud. Det känner av när hunden skäller och ger då automatiskt ifrån sig ett pipande ljud och vibrationer.

Antiskällhalsbandet från Animigo är gjort av vattentåligt nylon som gör det möjligt att träna hunden i alla väder. Passar hundar som väger över 3,5 kg och laddas enkelt med USB-laddare.

Det är inte helt lätt att välja rätt antiskällhalsband. Är du osäker på om Animigos antiskällhalsband är det rätta för din hund? Animigo har en nöjdhetsgaranti som ger dig pengarna tillbaka om du inte är nöjd med produkten. 

3 snabba om Animigo Anti Bark Collar:

  • Går igång automatiskt när hunden börjar skälla
  • Har både ljud och vibrationer
  • Nöjdhetsgaranti och pengarna tillbaka om du inte är nöjd

antiskäll med citronspray

PetSafe antiskällhalsband: PetSafe Spray Bark Collar

Här har vi ett antiskällhalsband från PetSafe som använder sig av spray för att få hunden att sluta skälla. Du kan välja mellan citronspray eller oparfymerad spray.

PetSafe antiskällhalsband passar hundar från 4 kg och uppåt, med en hals som är max 68 cm i omkrets. Halsbandet ska laddas med en USB-laddare och batteriet har en livslängd på cirka 40 timmar. 

3 snabba om PetSafe Spray Bark Collar:

  • PetSafe antiskällhalsband använder sprayfunktion
  • Välj mellan citrondoft och oparfymerad spray
  • Batteriet har en livslängd på 40 timmar

3 saker att tänka på innan du köper ett antiskällhalsband

1. Vilken storlek är rätt för din hund?

Det är halsbandets omkrets och vikt som avgör hur bra det kommer att passa din hund rent storleksmässigt. Ett antiskällhalsband ska sitta stabilt runt hundens hals utan att det blir för tight. Om du har en liten hund är det viktigt att halsbandet inte är för tungt, det kan vara slitsamt för hundens leder och nacke. 

Tänk på att ta reda på om antiskällhalsbandet är utformat för stora eller små hundar. Många antiskällhalsband är gjorda för hundar från cirka fyra kg och uppåt. 

Om du ska köpa ett antiskäll till en chihuahua (eller annan mindre hundras) är det viktigt att välja ett som är specifikt anpassat för små hundar. Kom ihåg att man inte får använda antiskällhalsband på valpar. Det får inte användas på hundar som är yngre än sex månader.

2. Vilken typ av antiskällhalsband fungerar bäst på din hund?

Antiskällhalsband fungerar genom att använda olika tekniker för att distrahera din hund från att skälla. De vanligaste teknikerna är ljud, spray och vibrationer. 

Hur bra antiskällhalsbandet fungerar beror på din hunds unika preferenser. Om du läser recensioner av olika antiskäll kommer du snabbt märka att betygen varierar. Det som får en hund att sluta skälla fungerar kanske inte alls för en annan. Du måste själv jämföra olika modeller av antiskällhalsband för att avgöra vilket som är bäst för din hund. 

Vissa hundar blir till exempel avskräckta av ett halsband som sprayar citrondoft, medan andra uppskattar det. Det finns också alltid en risk för att din hund tycker att halsbandet är för obehagligt och bara blir stressad av det.  

Därför är det viktigt att du provar dig fram för att hitta rätt antiskällhalsband för din hund. Ett tips är att köpa ett halsband som har flera olika tekniker, då kan du använda den som din hund visar sig reagera bäst på. Jämför mellan olika typer av antiskällhalsband för att hitta det som passar bäst.

3. Hur ska du använda antiskällhalsbandet?

För att antiskällhalsbandet ska fungera måste det användas på rätt sätt. Ett antiskällhalsband fungerar bäst som ett hjälpmedel i träningen att få hunden att sluta skälla. Vårt tips är att du (på egen hand eller tillsammans med en hundtränare) lägger upp en träningsplan för att lära din hund att sluta skälla.

Halsbandet i sig kommer inte vara lösningen på hundens okontrollerade skällande. Du måste aktivt träna hunden att inte skälla i oönskade situationer, med halsbandet som hjälpmedel.

Det är viktigt att vara medveten om att ett antiskäll inte kommer få din hund att sluta skälla helt och hållet. Alla hundar skäller mer eller mindre, det är deras sätt att kommunicera.

Innan du köper ett antiskällhalsband är det viktigt att undersöka varför hunden skäller. Ibland kan skällandet förebyggas genom att störningsmoment i hundens omgivning avlägsnas. Då finns det inget behov av ett antiskällhalsband.