robotdammsugare hundhår

Visste du att långt ifrån alla robotdammsugare är bra på att dammsuga upp hundhår? En effektiv dammsugare för djurhår kan vara hundägarens bästa vän. I den här guiden hittar du en jämförelse av topp 3 bästa självgående dammsugare för hundhår 2023. 

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Komplett. Tack vare annonssamarbeten kan vi fortsätta skriva artiklar som är gratis för dig att läsa.

bäst i test

Roborock S7 MaxV

Testfavoriten som effektivt dammsuger upp hundhår.

budget

Roborock S7

Prisvärt budgetalternativ med mindre sugkraft.

premium

Roborock S7 MaxV Ultra

Rengör automatiskt moppen och fyller på vatten.

Vilken robotdammsugare är bäst för att dammsuga hundhår?

Om du har husdjur är valet av robotdammsugare extra viktigt. Det finns sladdlösa dammsugare som är mer eller mindre effektiva för hundhår. I listan nedan hittar du tre populära dammsugare som är bäst i test för att dammsuga hundhår.

Vissa dammsugarmunstycken är till exempel utrustade med borstar som kan dammsuga upp djurhår från möbler och mattor. Det finns även speciella dammsugarfilter som kan filtrera bort djurhår, allergener och partiklar. För hundar som är ljudkänsliga kan det vara bra att välja en tystare robotdammsugare. 

Regelbunden dammsugning kan göra det lättare för den som är allergisk att tolerera husdjur i hemmet. Även allergivänliga hundraser kan släppa ifrån sig allergener som kan trigga allergier.

Genom att låta en självgående dammsugare dammsuga upp hundhår varje dag minskar du risken för allergiska reaktioner. Vissa självgående dammsugare kan även våttorka golvet, perfekt när hunden springer in med blöta tassar efter promenaden.

För hundmänniskan som ogillar att dammsuga varje dag, med eller utan robotdammsugare, finns det hundraser som inte fäller (eller fäller betydligt mindre än andra).

Topp 3 bästa robotdammsugare för hundhår 2023

En robotdammsugare är en värdefull investering för hushåll med husdjur. I den här guiden hittar du en sammanställning av de bästa robotdammsugarna för hundhår 2023. Här finns något för alla plånböcker, oavsett om du letar efter ett budgetalternativ eller är villig att betala för det där lilla extra.

bäst i test

robotdammsugare för hundhår

Roborock S7 MaxV

Roborock S7 MaxV är utrustad med en sugkraft på 5100 Pa och en mopp som klarar av att skrubba upp till 3000 gånger per minut.

Den känner igen vilket rum den befinner sig i och anpassar automatiskt sug- och moppkraft därefter.

Tack vare den starka sugkraften lyckas den här robotdammsugaren avlägsna de mest envisa hundhår.

Batteritiden på 180 minuter ger den gott om tid att göra ditt hem fritt från hundhår vid varje städtillfälle.

När Roborock S7 MaxV har städat klart kan den tömma sig själv vid dockningsstationen. Dockningstation ingår inte i priset men går att köpa till.

Mopp torkar upp intorkad smuts

Den här robotdammsugaren kan också våttorka golvet, vilket är tacksamt för hundmänniskor som är ute i alla väder.

Roborock S7 MaxV moppar snabbt upp spår av blöta hundtassar och eliminerar intorkad smuts som många andra robotdammsugare inte klarar av.

Moppen känner igen mattor och lyfter sig automatiskt för att undvika dem.

Lasernavigering för städning i mörker

Roborock S7 MaxV har en lasernavigering som kan identifiera och undvika objekt så små som 5 cm.

Lasernavigeringen fungerar även effektivt i mörker, vilket underlättar för den som föredrar att låta robotdammsugaren göra sitt jobb på natten.

Videosamtal med hunden

Den här robotdammsugaren kan ta emot videosamtal. Med Roborock S7 MaxV kan du prata med dina familjemedlemmar, hundar såväl som människor, även när du inte är hemma.

3 snabba om Roborock S7 MaxV:

  • Extra stark mopp- och sugkraft
  • Klarar av att städa i mörker
  • Kan ta emot videosamtal

budget

robotdammsugare för hundhår

Roborock S7

Roborock S7 är ett bra budgetalternativ för hundägaren med den mindre plånboken.

Precis som ovanstående Roborock S7 MaxV är den utrustad med en mopp som kan skrubba upp till 3000 gånger per minut.

Nackdelen med den här robotdammsugaren är att den bara har en sugkraft på 2500 Pa. Det gör den hälften så effektiv som Roborock S7 Maxv på att dammsuga upp hundhår.

Trots sin begränsade sugkraft gör Roborock S7 ett bra jobb. Den är utrustad med lasernavigering som underlättar identifiering av hinder och möjliggör städning på natten.

3 snabba om Roborock S7:

  • Prisvärd
  • Effektiv mopp men begränsad sugkraft
  • Kan städa i mörker

premium

Roborock S7 MaxV Ultra

Roborock S7 MaxV Ultra är för hundägaren som vill ha det där lilla extra.

Det som skiljer den här robotdammsugaren från vår bästsäljare Roborock S7 Maxv är framförallt att en dockningsstation med extra funktionalitet ingår.

Den här dockningsstationen rengör moppen och fyller på vatten automatiskt.

Roborock S7 MaxV Ultra tömmer sig själv vid dockningsstationen och klarar sig upp till sju veckor utan byte av påse. Den har också 30 % snabbare laddningstid än sin föregångare.

3 snabba om Roborock S7 MaxV Ultra:

  • 30 % snabbare laddning
  • Rengör automatiskt moppen och fyller på vatten
  • Klarar sig upp till sju veckor utan byte av påse


Relaterade artiklar