robotdammsugare hundhår

En dammsugare för djurhår kan vara hundägarens bästa vän. Men alla robotdammsugare är inte lika bra på att dammsuga upp hundhår. Här hittar du en jämförelse mellan topp 3 självgående dammsugare för hundhår. 

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för ComputerSalg, Tretti.se och Elon. Tack vare annonssamarbeten kan vi fortsätta skriva artiklar som är gratis för dig att läsa.

Vilken robotdammsugare är bäst för att dammsuga hundhår?

Om du har husdjur är valet av robotdammsugare extra viktigt. Det finns sladdlösa dammsugare som är mer eller mindre effektiva för hundhår.  I listan nedan hittar du en tre populära dammsugare som är bäst i test för att dammsuga hundhår.

Vissa dammsugarmunstycken är till exempel utrustade med borstar som kan dammsuga upp djurhår från möbler och mattor. Det finns även speciella dammsugarfilter som kan filtrera bort djurhår, allergener och partiklar. För hundar som är ljudkänsliga kan det vara bra att välja en tystare robotdammsugare. 

Regelbunden dammsugning kan göra det lättare för den som är allergisk att tolerera husdjur i hemmet. Även allergivänliga hundraser kan släppa ifrån sig allergener som kan trigga allergier.

Genom att låta en självgående dammsugare dammsuga upp hundhår varje dag minskar du risken för allergiska reaktioner. Vissa självgående dammsugare kan även våttorka golvet, perfekt när hunden springer in med blöta tassar efter promenaden. En robotdammsugare är med andra ord en värd investering för hushåll med husdjur. 

För hundmänniskan som ogillar att dammsuga varje dag, med eller utan robotdammsugare, finns det hundraser som inte fäller (eller fäller betydligt mindre än andra).

Topp 3 bästa robotdammsugare för hundhår

Xiaomi Roborock S6 MaxV

Xiaomi Roborock S6 MaxV har en batteritid på 180 minuter, vilket ger den gott om tid att lokalisera och avlägsna hundhår från ditt hem vid varje städtillfälle. Den har även ett filter som filtrerar bort luftburna partiklar som damm och allergener.

När batteriet är på 20 % går den automatiskt tillbaka till laddningsstationen. Xiaomi Roborock S6 MaxV klarar av att våttorka golvet, vilket är tacksamt för hundmänniskan som gillar promenader i alla väder. Den moppar snabbt upp spår av blöta hundtassar.

Genom en app kan du styra hur mycket vatten som används vid moppningen, robotdammsugarens vattentank rymmer 290 ml. Du väljer själv vilka områden i hemmet som ska och inte ska våttorkas.

Xiaomi Roborock S6 MaxV har en lasernavigering som gör det enkelt för den att identifiera hinder i alla storlekar (robotdammsugaren kan uppfatta objekt så små som 5 cm breda och 3 cm långa), komma åt runt möbler och i skrymslen. Den är kompatibel med både Google Home och Alexa.

Robotdammsugaren är utrustad med extra skydd för hjul och borstar, som hindrar att djurhår kommer in i motorn. Du kan enkelt avlägsna djurhår från Xiaomi Roborock S6 MaxV med medföljande kniv och rengöringsborste.

3 saker vi gillar med Xiaomi Roborock S6 MaxV

  • Batteritid på 180 minuter
  • Kan identifiera objekt så små som 5 cm breda och 3 cm långa
  • Både dammsuger och våttorkar golvet

Neato Robotics D10

Neato Robotics Botvac D10 är både utrustad med extra kraftfullt sug och ett filter som renar luften från luftburna partiklar. Till skillnad från de flesta andra robotdammsugare är den här formad som ett D, vilket gör att den effektivt kan komma åt i hörn och längs med väggarna.

Du kan starta på din Neato Robotics Botvac D10 när du vill, varifrån du vill. Den är kompatibel med både Google Home och Alexa. Du väljer enkelt var du vill att robotdammsugaren ska städa och vilka områden den ska undvika. Neato Robotics Botvac D10 har en batteritid på hela 300 minuter.

3 saker vi gillat med Neato Robotics Botvac D8:

  • D-formen gör det enkelt att komma åt i hörn och nära väggar
  • Kompatibel med Alexa och Google Home
  • Batteritid på 300 minuter

iRobot Roomba i3

iRobot Roomba i3 har ett filter som filtrerar bort luftburna partiklar som damm och allergener. Den är kompatibel med både Google Home och Alexa. Du kan starta den när du vill med hjälp av en app, oavsett om du är hemma eller inte.

Eftersom robotdammsugaren endast är 9,2 cm hög, tar den sig enkelt in under sängar, byråer och soffor. iRobot Roomba i3 har en batteritid på 90 minuter.

3 saker vi gillar med iRobot Roomba i3:

  • Filter som renar luften
  • Funkar med Alexa och Google Home
  • Endast 9,2 cm hög, tar sig enkelt in under möbler


Relaterade artiklar