robotdammsugare hundhår

Visste du att långt ifrån alla robotdammsugare är bra på att dammsuga upp hundhår? En effektiv dammsugare för djurhår kan vara hundägarens bästa vän. I den här guiden hittar du en jämförelse av topp 3 bästa självgående dammsugare för hundhår 2023. 

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Komplett. Tack vare annonssamarbeten kan vi fortsätta skriva artiklar som är gratis för dig att läsa.

bäst i test

Roborock S8+

Testfavoriten med automatisk tömningsstation.

budget

Roborock S8

Prisvärt budgetalternativ utan tömningsstation.

premium

Roborock S8 Pro Ultra

Tömningsstation som automatiskt rengör moppen och fyller på vattentanken.

Vilken robotdammsugare är bäst för att dammsuga hundhår?

Om du har husdjur är valet av robotdammsugare extra viktigt. Det finns sladdlösa dammsugare som är mer eller mindre effektiva för hundhår. I listan nedan hittar du tre populära dammsugare som är bäst i test för att dammsuga hundhår.

Vissa dammsugarmunstycken är till exempel utrustade med borstar som kan dammsuga upp djurhår från möbler och mattor. Det finns även speciella dammsugarfilter som kan filtrera bort djurhår, allergener och partiklar. För hundar som är ljudkänsliga kan det vara bra att välja en tystare robotdammsugare. 

Regelbunden dammsugning kan göra det lättare för den som är allergisk att tolerera husdjur i hemmet. Även allergivänliga hundar kan släppa ifrån sig allergener som kan trigga allergier.

Genom att låta en självgående dammsugare dammsuga upp hundhår varje dag minskar du risken för allergiska reaktioner. Vissa självgående dammsugare kan även våttorka golvet, perfekt när hunden springer in med blöta tassar efter promenaden.

För hundmänniskan som ogillar att dammsuga varje dag, med eller utan robotdammsugare, finns det hundraser som inte fäller (eller fäller betydligt mindre än andra).

Topp 3 bästa robotdammsugare för hundhår 2023

En robotdammsugare är en värdefull investering för hushåll med husdjur. I den här guiden hittar du en sammanställning av de bästa robotdammsugarna för hundhår 2023. Här finns något för alla plånböcker, oavsett om du letar efter ett budgetalternativ eller är villig att betala för det där lilla extra.

bäst i test

robotdammsugare för hundhår

Roborock S8+

Roborock S8+ är utrustad med en sugkraft på 6000 Pa och en mopp som klarar av att skrubba upp till 3000 gånger per minut. Den har också dubbla gummiborstar som effektivt avlägsnar även de mest envisa hundhår.

Batteritiden på 180 minuter ger den här robotdammsugaren gott om tid att göra ditt hem fritt från hundhår vid varje städtillfälle.

När Roborock S8+ har städat klart tömmer den sig själv vid den medföljande dockningsstationen och den klarar sig i upp till sju veckor utan att du behöver byta dammpåse.

Mopp torkar upp intorkad smuts

Roborock S8+ moppar snabbt upp spår av blöta hundtassar och eliminerar intorkad smuts som många andra robotdammsugare inte klarar av.

Moppen känner igen mattor och lyfter sig automatiskt för att undvika dem.

Lasernavigering för städning i mörker

Roborock S8+ har en lasernavigering som fungerar effektivt även i mörker, därför går det minst lika bra att låta robotdammsugaren göra sitt jobb på natten.

3 snabba om Roborock S8+:

  • Stark mopp- och sugkraft, tar effektivt bort djurhår med dubbla gummiborstar
  • Automatisk tömningsstation
  • Kan gå sju veckor utan att byta dammpåse

budget

robotdammsugare för hundhår

Roborock S8

Roborock S8 är ett bra budgetalternativ för hundägaren med den mindre plånboken.

Precis som ovanstående Roborock S8+ är den här robotdammsugaren utrustad med en sugkraft på 6000 Pa och en mopp som kan skrubba upp till 3000 gånger per minut.

Den är också utrustad med dubbla gummiborstar för att effektivisera borttagning av djurhår och lasernavigering som möjliggör städning på natten.

Trots avsaknad av automatisk tömningsstation gör Roborock S8 ett bra jobb för ett överkomligt pris.

3 snabba om Roborock S8:

  • Prisvärd
  • Sugkraft på 6000 Pa och effektiv moppfunktion
  • Dubbla gummiborstar för borttagning av djurhår

premium

Roborock S8 Pro Ultra

Roborock S78 Pro Ultra är för hundägaren som vill ha det där lilla extra.

Det som skiljer den här robotdammsugaren från vår bästsäljare Roborock S8+ är framförallt att en dockningsstation med extra funktionalitet ingår.

Den här dockningsstationen rengör moppen både under och efter städning, så att du slipper göra det manuellt. Därefter torkar den moppen med varmluft för att förhindra att dålig lukt uppstår. Den fyller också på vattentanken automatiskt så att den är redo för nästa städtillfälle.

Roborock S8 Pro Ultra tömmer sig själv vid dockningsstationen och klarar sig upp till sju veckor utan byte av påse. Den har också 30 % snabbare laddningstid än sin föregångare.

Precis som ovanstående dammsugare är Roborock S8 Pro Ultra försedd med dubbla gummiborstar som effektiviserar dammsugningen och lovar en ökning på 30 % av borttagning av djurhår.

3 snabba om Roborock S8 Pro Ultra:

  • 30 % snabbare laddningstid
  • Rengör automatiskt moppen och fyller på vattentanken
  • Klarar sig upp till sju veckor utan byte av påse