spannmålsfritt hundfoder

Är du på jakt efter ett bra hundfoder utan spannmål? Då har du landat helt rätt. I den här guiden hittar du en sammanställning av det bästa svenska spannmålsfria hundfodret 2023. Du får också veta vad spannmålsfritt hundfoder är och varför det har blivit så populärt bland hundägare.

Inlägget är reklam för VetZoo och innehåller annonslänkar. Tack vare annonssamarbeten kan vi fortsätta skriva artiklar som är gratis för dig att läsa.

bästa våtfoder

Magnussons Svensk Nöt

spannmålsfritt hundfoder

Spannmålsfritt våtfoder gjort på kött, organ, grönsaker och olja. 

bästa färskfoder

MUSH Vaisto Kyckling-Kalkon-Ren

spannmålsfritt hundfoder

Spannmålsfritt färskfoder med smak av kalkon, kyckling och ren.

bästa torrfoder

Bozita Robur Adult Sensitive Grain Free Reindeer

spannmålsfritt hundfoder

Spannmålsfritt torrfoder med smak av ren och kyckling.

Vad är spannmålsfritt hundfoder?

Spannmålsfritt hundfoder är hundfoder som inte innehåller spannmål som till exempel vete, korn och ris. Det finns både som torrfoder och färskfoder. Spannmålsfritt hundfoder är naturligt glutenfritt och rekommenderas till hundar som är känsliga för gluten.

Många hundar som reagerar negativt på gluten kan äta glutenfria spannmål utan problem. Ris, korn och vetekli är exempel på glutenfria spannmål. Nackdelen med glutenfria spannmål är att de kan innehålla spår av gluten från tillagningsprocessen.

Varför ska man välja spannmålsfritt hundfoder?

Många hundägare väljer spannmålsfritt hundfoder för att det är rikt på näringstäta ingredienser som kött, frukt och grönsaker. Spannmålsfritt hundfoder kan också hjälpa hundar som lider av allergier, magproblem och diabetes.

Hunden är fysiologiskt anpassad att äta en kost som är fri från spannmål och rik på animaliska produkter. Om du vill ge din hund artegen föda är ett spannmålsfritt hundfoder ett bra alternativ. Spannmålsfritt hundfoder är ofta köttbaserat med inslag av kolhydrater från frukt och grönsaker.

Alla hundar behöver inte äta spannmålsfritt hundfoder. Vissa hundar blir av med magproblem och allergier av att äta en spannmålsfri kost. Andra hundar kan äta spannmål utan att få några negativa konsekvenser.

Spannmålsfritt hundfoder är populärt bland hundägare som vill ha ett hundfoder utan tillsatser. Hundmat utan spannmål innehåller ofta färre och mer naturliga ingredienser. Hundmat med spannmål innehåller ofta en liten procent animaliska produkter och desto mer tillsatser. Många hundägare föredrar hundfoder utan spannmål och majs.

Varför spannmålsfritt hundfoder?

 • Kan hjälpa till att lindra allergiska symptom, till exempel hudbesvär 
 • Hunden är fysiologiskt anpassad att äta en spannmålsfri kost
 • Kan lindra magproblem, till exempel gaser, förstoppning och diarre
 • Innehåller mer näring än hundmat med spannmål
 • Hjälper till att hålla hundens blodsocker på jämn nivå och minskar risken för diabetes
 • Innehåller mindre tillsatser än hundmat med spannmål

Bästa svenska spannmålsfritt hundfoder 2023: våra toppval

Om du letar efter ett bra spannmålsfritt hundfoder har du hamnat helt rätt! I den här guiden får du en sammanställning av bästa svenska hundfodret utan spannmål 2023.

För oss är det viktigt att rekommendera hundmat av hög kvalitet. Det betyder hundfoder utan majs, soja och onödiga tillsatser. All spannmålsfri hundmat i den här listan gjord på naturliga ingredienser från Sverige och Norge.  

Här hittar du spannmålsfritt hundfoder för vuxna hundar. Om du har en valp ska du ge den valpfoder.

bästa våtfoder

Magnussons Svensk Nöt

Magnussons producerar spannmålsfritt våtfoder gjort på ångkokt kött, organ och grönsaker från svenska gårdar. Vår testfavorit är Magnussons våtfoder med smak av nötkött.

Genom att ångkoka ingredienserna behålls näringsämnen som går förlorade vid tillagning på högre temperaturer.

Till skillnad från färskfoder kan Magnussons våtfoder lagras i rumstemperatur upp till 12 månader.

Det ångkokta våtfodret är ett unikt alternativ för hundägare som vill prova något mittemellan färskfoder och torrfoder.

Magnussons våtfoder består av 65 % kött, 15 % organ, 20 % grönsaker och olja.

Ingredienserna kommer uteslutande från svenska råvaror och tillagas på den egna gården i Bro. Svenskt spannmålsfritt hundfoder när det är som bäst!

3 saker vi gillar med Magnussons Svensk Nöt:

 • Ångkokade ingredienser för högre näringstäthet
 • Kan förvaras i rumstemperatur upp till 12 månader
 • Gjort på svenska råvaror

bästa färskfoder

MUSH Vaisto Kyckling-Kalkon-Ren

MUSH producerar spannmålsfritt färskfoder gjort på kött, organ, ben, grönsaker och olja. Vinnaren av bästa spannmålsfria färskfoder är MUSH Vaisto Kyckling-Kalkon-Ren.

Det här färskfodret har en unik smak av kyckling, kalkon och ren som även kräsna hundar uppskattar. Perfekt för dig som vill ha bra hundmat utan spannmål.

MUSH strävar efter att göra sitt färskfoder som är så likt hundens artegna föda som möjligt, med råa ingredienser och hög kötthalt.

Nackdelen med torrfoder är att många näringsämnen går förlorade vid tillagningen. Färskfoder består av råa ingredienser vilket gör att samtliga näringsämnen bevaras.

Råvarorna i MUSH hundmat kommer från Sverige och Norge.

3 saker vi gillar med MUSH Vaisto Kyckling-Kalkon-Ren:

 • Råa ingredienser för bästa möjliga näringstäthet
 • Efterliknar hundens artegna föda
 • Gjort på svenska och norska råvaror

bästa torrfoder

Bozita Robur Adult Sensitive Grain Free Reindeer

Bozitas spannmålsfria torrfoder är en favorit hos många kräsna hundar.

Det har en smak av ren som de flesta hundar glatt glufsar i sig. Om din hund inte gillar smaken har Bozita en smakgaranti som ger dig pengarna tillbaka.

Lider din hund av hudbesvär, rinnande ögon eller diarré? Bozita Robur Adult Sensitive Grain Free Reindeer är extra bra för hundar med känslig mage och allergier.

Tipset för dig som letar efter svensk hundmat utan spannmål. Bozita är ett svenskt företag från Vårgårda som producerat hund- och kattmat sedan 1903. De använder sig av naturliga ingredienser från svenska gårdar.

3 saker vi gillar med Bozita Robur Adult Sensitive Grain Free Reindeer:

 • Pengarna tillbaka om hunden inte är nöjd
 • Extra bra för hundar med känslig mage och allergier
 • Gjort på svenska råvaror


Relaterade artiklar