fästingmedel hund

Visste du att du kan hålla hunden fri från fästingar utan otäcka kemikalier? I den här guiden hittar du en sammanställning av topp 3 bästa naturliga fästingmedel till hund 2023.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Animigo. Tack vare annonssamarbeten kan vi fortsätta skriva artiklar som är gratis för dig att läsa.

bästa halsband

Animigo fästinghalsband

Växtbaserat fästinghalsband med upp till åtta månaders skydd.

bästa spot-on

Animigo spot- on fästingmedel

bilbälte till hund

Giftfritt lopp- och fästingmedel med 120 dagars skydd.

bästa pulver

Animigo fästingmedel i pulverform

Naturligt fästingmedel i pulverform som blandas ner i hundens mat.

Vad är ett naturligt fästingmedel till hund?

Ett naturligt fästingmedel till hund håller hunden skyddad från fästing, loppor och annan ohyra utan kemikalier. Det innehåller giftfria ingredienser som är naturligt avskräckande mot fästingar, till exempel citron, vitlök, eukalyptus och lavendel.

Giftfria fästingmedel till hund kan vara minst lika effektiva som fästingmedel med kemikalier. Ett naturligt fästinghalsband för hund kan till exempel skydda mot fästingar i upp till åtta månader.

Många fästingmedel innehåller kemikalier som är säkra för hunden men giftiga för barn och katter. När du väljer ett naturligt fästingmedel till hund behöver du inte vara orolig för att barn och katter i hundens omgivning utsätts för skadliga ämnen.

Naturliga fästingmedel till hund innehåller giftfria ämnen som varken är skadliga för djur, människor eller miljö.

3 saker att tänka på vid köp av fästingmedel till hund:

 • Hundens vikt, det finns fästingmedel som ska anpassas efter hur mycket hunden väger
 • Hundens ålder, det finns preparat som inte ska ges till hundvalpar som är yngre än åtta veckor
 • Dräktighet, det finns preparat som inte är lämpliga för en dräktig tik 

Bäst i test: naturliga fästingmedel till hund 2023

Här får du en sammanställning av topp 3 bästa naturliga fästingmedel till hund 2023. Vi hoppas att du hittar något som passar din hund, vare sig det är ett fästinghalsband eller fästingmedel i pulverform som blandas ner i hundmaten.

Alla fästingmedel i den här guiden innehåller ingredienser som verkar naturligt avskräckande mot fästingar. Vi har valt fästingmedel från Animigo eftersom de är experter på just naturliga preparat för hundar och katter.

bästa halsband

bilbälte till hund

Animigo fästingshalsband

Animigo fästingshalsband innehåller växtbaserade ingredienser. Du kan känna dig trygg med att halsbandet är säkert för barn som kan råka komma i kontakt med det när de klappar hunden.

Fästinghalsbandet verkar genom att släppa ifrån sig ett lavendeldoftande fästingmedel som biter på både fästingar, loppor, löss, larver och myggor. Halsbandet är vattenavstötande vilket kan vara bra om du har en badglad hund.

Skyddet gäller direkt efter att du tagit på hunden halsbandet och är aktivt i hela åtta månader. Det kan även användas på katter.

3 snabba om Animigo fästinghalsband:

 • Skyddet håller i åtta månader
 • Växtbaserat fästinghalsband med doft av lavendel
 • Säkert för katter och barn

bästa spot-on

bilbälte till hund

Animigo spot-on fästingmedel

Animigo spot-on fästingmedel appliceras direkt på hundens torra hud. Det skyddar din hund mot fästingar, loppor och andra skadedjur i upp till 20 dagar.

Det här naturliga fästingmedlet är 100 % giftfritt och kan användas på hundar i alla storlekar. Du justerar enkelt dosen med medföljande pipett efter hur mycket din hund väger.

Fästingmedlet har en fräsch citrusdoftande och kan med fördel även användas på katter.

3 snabba om Animigo spot-on fästingmedel:

 • Skyddar hunden i upp till 20 dagar
 • 100 % giftfritt med doft av citrus
 • Kan användas på hundar (och katter) i alla storlekar

bästa pulver

bilbälte till hund

Animigo fästingmedel i pulverform

Animigo fästingmedel i pulverform är effektivt för att hålla fästingar och annan ohyra borta från hundens päls.

Fästingmedlet är gjort på naturliga ingredienser som verkar genom att göra smaken på hundens blod mindre tilltalande för fästingar, loppor och parasiter.

Pulvret innehåller bland annat zink som håller hundens päls frisk och vitlöksextrakt som avskräcker ohyra.

Du blandar ner pulvret i hundens mat och låter det verka inifrån. Kan användas på hundar och katter i alla storlekar.

3 snabba om Animigo fästingmedel i pulverform:

 • Lättanvänt pulver som tillsätts i hundens mat
 • Naturliga ingredienser som vitlöksextrakt och zink
 • Håller fästingar borta genom att ändra smaken på hundens blod

Om din hund redan har drabbats av ohyra…

Det är vanligt att hundar drabbas av loppor, fästingar och annan ohyra. Om du upptäcker att din hund fått en fästing ska du avlägsna den direkt med en pincett eller fästingplockare.

Använd gärna ett fästingschampo om hundens hud blir irriterad efter ett fästingbett. Ett fästingschampo verkar för att läka hundens hud efter att den drabbats av loppor, fästingar och liknande. Om du misstänker att din hund har fästingar pälsen kan ett fästingschampo även hjälpa till att avlägsna dem.

bästa fästingschampo

bilbälte till hund

Animigo fästing- och loppschampo

Animigo fästing- och loppschampo är räddaren i nöden när hunden drabbats av fästingbett.

Schampot hjälper dig i första hand att effektivt avlägsna fästingar från hundens päls. Kombinera det gärna med något av ovanstående fästingmedel för bästa skydd.

Bett från fästingar, loppor och annan ohyra kan skapa irritation i hundens hud. Fästingschampot reder ut hundens päls och balanserar hudens ph-värde med hjälp av naturliga ingredienser.

Animigo fästing- och loppschampo innehåller bland annat ämnen som tea treeolja, avokadoolja, kokosolja, mandelolja och kamomillolja. Det är fritt från giftiga kemikalier.

3 snabba om Animigo fästing- och loppschampo:

 • Återställer hundens päls till sin forna glans
 • Fri från skadliga kemikalier
 • Balanserar hudens ph-värde och lindrar irritation

När ska man börja använda fästingmedel till hund?

Du kan börja använda fästingmedel på hunden så snart fästingsäsongen börjat. Fästingsäsongen varierar beroende på var i Sverige du befinner dig, det vanligaste är att den infaller mellan mars och september.

Om du vet med dig att du bor i ett område där det finns mycket fästingar eller där fästingsäsongen vara längre är det viktigt att du anpassar dig därefter.

Under fästingsäsongen behöver du vara extra noga med att undersöka och borsta av din hund efter utevistelse. Om du har tur lyckas du borsta bort eventuella fästingar som finns i pälsen men ännu inte hunnit bita sig fast.

Hur länge varar effekten av fästingmedel till hund?

Hur länge skyddet mot fästingar håller i sig beror helt på vilken sorts preparat du väljer. Spot-on-preparat brukar vara i 3-4 veckor och fästinghalsband i 5-8 månader. Läs alltid på förpackningen för att se hur länge effekten av fästingmedlet håller i sig.Relaterade artiklar