Hundmat online

Letar du efter bra hundmat online? I den här artikeln vill vi lyfta fram några leverantörer som vi tycker gör ett bra jobb när det kommer till hundmat. Samtliga producerar högkvalitativ hundmat utan onödiga tillsatser – men vilken som är bäst, det får du och din hund avgöra.

Hur hittar man bra hundmat online?

Idag finns det en hel djungel av hundmat online. Hur vet man om man ska välja torrfoder, våtfoder eller färskfoder? Frystorkat, rått eller kanske ugnsbakat? Det är nästan omöjligt att sätta sig in i allt. Men vi har gjort ett försök.

Nedan har vi knåpat ihop en lista med några hundmatsleverantörer som vi gillar. Samtliga fokuserar på hundens artegna föda, med animaliska produkter baserade på naturliga råvaror, utan onödiga tillsatser. De är transparenta med innehållet i sina produkter och väljer ingredienser med omsorg, vilket vi tycker är viktigt.

Här finns något för alla hundar, vare sig det är färskfoder, torrfoder eller våtfoder som gäller. Vi hoppas att du och din hund hittar något som ni också gillar!

För dig som vill köpa hundmat online

VOM og hundemat

VOM og hundemat driver sin produktion av hundmat från en gård i norska Trøgstad. De levererar färskfoder baserat på animaliska produkter som lax, nötlever, lamm och gris. Vom hundmat har inga tillsatser i form av arom- eller färgämnen och innehåller inga konserveringsmedel. 

Om du vill läsa mer om VOM og hundemat och vad de står för kan du göra det här.

Mush hundmat

Mush levererar färskfoder baserat på kött, organ, ben, grönsaker och olja. Helt utan tillsatser, spannmål eller konserveringsämnen. Hundmaten produceras i egna fabriker i Österbotten och Småland. 

Om du vill läsa mer om Mush och vad de står för kan du göra det här.

Magnussons hundmat

Ingredienserna i Magnussons hundmat kommer uteslutande från svenska, naturliga råvaror. Produkterna består av kött, ägg inälvsmat och grönsaker. Här kan du köpa ugnsbakad hundmat i form av torrfoder och våtfoder.

Om du vill läsa mer om Magnussons och vad de står för kan du göra det här.

Bozita hundmat

Bozita är ett företag från Vårgårda som producerat hund- och kattmat sedan 1903. De fokuserar på naturliga ingredienser från svenska gårdar och vatten, utan onödiga tillsatser. Från Bozita kan du köpa torrfoder och våtfoder, med eller utan spannmål. 

Om du vill läsa mer om Bozita och vad de står för kan du göra det här.

Sund hundmat

Sund levererar färskfoder och frystorkat helfoder. Hundmaten består av animaliska produkter, som nöt, vildand, lamm och kronhjort. Fritt från spannmål och med fokus på naturlig, artanpassad föda.

Om du vill läsa mer om Sund hundmat och vad de står för kan du göra det här. 

För dig som vill köpa hundmat i butik

Nordic Dog Food

Hör du till dem som gillar att handla din hundmat i butik? Då tycker vi att du ska hålla utkik efter Nordic Dog Food, som producerar högkvalitativt färskfoder bestående av svenskt nötkött (oxe och vom). Naturliga och närproducerade produkter, med eller utan spannmål. Här kan du hitta en återförsäljare i ditt område. 

Om du vill läsa mer om Nordic Dog Food och vad de står för kan du göra det här.

Vill du läsa mer om vad du ska tänka på när du väljer hundmat? Kolla in artikeln “Så väljer du rätt hundmat – stor guide”.